3 Ekim 2011 Pazartesi

MANTARLI TAVUK SOTE&DEREOTLU MISIRLI PİLAV

İşte bizim Pazar akşam menümüz..Tavuğun her halini seven eşim için yaptığım yemeklerden biri.. Her ne kadar tavuğu sevmesemde, mantarlı biberli kısmından yedim.Ayrıca yanında dereotlu&mısırlı pilavda olunca.....Çok lezzetli olduğunu garanti edebilirim..

MALZEMELER:

500 gr.kemiksiz tavuk kalça şiş
400 gr mantar
2 adet kırmızı biber
3-4 adet çarliston biber
1 adet soğan
3 adet domates
sıvıyağ
tuz,karabiber,kimyon,kekik



YAPILIŞI:

Soğanları yarım ay şeklinde, kırmızı ve çarliston biberleri jülyen doğrayıp soteliyoruz.Pembeleşince, uzun ince şekilde doğradığımız tavuk etlerini ekliyoruz ve tavuk etleri beyazlayıncaya kadar sotelemeye devam ediyoruz.Mantarları sudan geçirip havlu peçete ile kuruladıktan sonra ince ince kıyıp tencereye ilave ediyoruz.Mantarlar suyunu bırakıp çekene kadar pişirme işlemine devam ediyoruz.Küp Küp doğradığımız domatesleri , tuz ve baharatlarımızı ekleyip 15 dakika daha pişiriyoruz.Yemeğimiz hazır.. Afiyet olsun..



Hiç yorum yok: