10 Şubat 2012 Cuma

HAZIR YUFKADAN KOL BÖREĞİ

Herkese iyi akşamlar..Uzun zamandır kol böreği yapmak istiyordum.Zira ıspanaklı böreği ailecek çok severiz.Küçük çapta yufka açma deneyimlerim var ama tam anlamıyla denedim diyemem.Börek yapmaya niyetlendiğim için aldığım körpecik ıspanaklarım buzdolabında bekliyordu.Fakat bu hafta çok hasta olmam nedeni ile yufka açma sevdasından vazgeçtim.Düşündüm ve en doğrusu hazır yufka almak dedim.. Yapılmışı vardı yani:))) Evimizin yakınındaki bir markette çok güzel  hazır yufka satıyorlar..Açamıyacağım bari oraya kadar yürüyeyim dedim:))Kafama koydum ya, yapıcam böreği...
Böreğim neredeyse el açması lezzetinde oldu.Aldığım yufkalar incecik ipek gibilerdi.. Açanların ellerine sağlık.. Bu kadar muhabbet yeter diyorum ve bu kolay kol böreğinin tarifini veriyorum sizlere...





MALZEMELER:

5 adet yufka 
600 gr.ıspanak
200 gr beyaz beynir
3 yumurta
1,5 çay bardağı yoğurt
1,5 çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber

YAPILIŞI:

Ispanakları yıkayıp incecik kıyalım.ellerimizle ovup biraz sönmelerini sağlayalım.Ezilmiş beyaz peyniri,tuz ve karabiberi ekleyip karıştıralım.Yumurtaları,yoğurdu ve sıvıyağı karıştıralım.Yufkalardan bir tanesini tezgahımızın üzerinde açalım.Yoğurtlu harçtan yufkanın üzerine gezdirelim.Ispanaklı karışımdan yufkanın her yerine serpelim ve yufkamızı rulo şeklinde saralım.Yağladığımız fırın tepsisine kol böreği şeklinde dolayalım.Diğer yufkalarımıza da aynı işlemleri uygulayıp en son kalan yoğurtlu harcımızı böreğin üzerine sürelim.170 derece fırında üstü ve altı kızarana kadar pişirelim.Ilındıktan sonra dilimleyerek servis edelim.Afiyet olsun..

2 yorum:

Adsız dedi ki...

çok nefis görünüyorlar ellerinize sağlık
birde laranın resmini siteye koyarmısınız

Nihal SARIÇAM dedi ki...

gerçekten çok nefis görünüyor bende ıspanakları yıkamış tarif bakıyordum iyi ki bakmışım şimdi yapıyorum bakalım nasıl olacak ?