19 Ocak 2012 Perşembe

İNCE HAMURLU BOL MALZEMELİ KARIŞIK PİZZA

Sebze yemeği pişirecektim bugün..Oldukça masum, diyet bir tarif olacaktı.. Ev halkının seslerinin 'Pizza Pizza!' diye yükselmesiyle,akşama doğru karar değişti.. Mevcut malzemeler buzdolabından seçildi, ortaya bol malzemoslu karışık pizzamız çıktı.İşin en sevimsiz tarafı olan zeytin çekirdeklerini ayıklama ve doğrama, kaşar peynirini rendeleme,minik elleriyle Lara Hanım'a kaldı...Prensesimin yardımıyla,hamurumuz daha kabarmadan çabucacık hazırladık pizzanın malzemelerini.. Büyüdü kuzum..8 yaşındaki en yakın arkadaşım,en büyük yardımcım oldu..

Pizzamızın hamurunun tarifi 'Tarifsiz mutfak'ın hanımı,canım arkadaşım Hülya'dan .. Kendisi de Emine Beder'in tarifini uygulamış ve çok başarılı olmuş.Bende aynı hamuru kullandım.. Ünlü bir pizza markasının hamuruyla yarışabilecek düzeyde bilginiz olsun..Püf noktası:Yoğurabildiğiniz kadar yoğurun..

MALZEMELER:

Hamuru İçin:

2.5 su bardağı un
1 yumurta
1 pk.Dr Oetker İnstant maya
2 yk yoğurt
yarımçay bardağı ılık su
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
yarım çay bardağı zeytinyağı

ÜSTÜ İÇİN:

Dilediğiniz tarzda  dilediğiniz kadar malzemeyle pizzanızı  yapabilirsiniz.Ben karışık yaptım.

4-5 adet dilimlenmiş kültür mantarı
sosis
salam
sucuk
yeşil biber
250 gr rendelenmiş kaşar peyniri
mısır konservesi
dilimlenmiş siyah zeytin

Sosu için:

Tatlı ketçap
kekik

YAPILIŞI:

Mayayı ılık suda şekerle birlikte 10 dk bekletin.Hamur için gerekli malzemeleri ve mayayı karıştırıp güzelce yoğurun.Hamurun üzerini örterek ılık ortamda 30-45 dk mayası gelinceye kadar bekletin.

Pizzanın üzerine kullanacağınız malzemeleri dilimleyerek hazırlayın.Mayalanan hamuru merdane ile fırın tepsisi büyüklüğünde açın.Yağladığınız fırın tepsisine hamuru yerleştirin.Bir miktar tatlı ketçabı hamurun üzerine sürün ve kekik serpin.Ketçap yerine Domates salçası&biber salçası&zeytinyağı üçlemesini de kullanabilirsiniz.Ketçaplada gayet iyi sonuç alınıyor.Rendelediğiniz kaşarın yarısını tepsiye serpin.Malzemeleri kaşarın üzerine yayın ve kalan kaşarı en üste serpin.180 derece fırında pizzanın altı üstü kızarana kadar pişirin..Servis Önerisi: Kızarmış patates,kola... ( Amannn zararlı fazla kaçırmayın:))))

MMMM...işte nefis pizzamız fırından çıktı..


Hiç yorum yok: