4 Nisan 2012 Çarşamba

AVCI BÖREĞİ

Pırıl pırıl güneşiyle baharı yaşayan İzmir'den herkese merhaba..Çağla badem ve çilek kokusu,kuş cıvıltıları,henüz 2 gündür içerisinde bulunduğum yeni mekanıma penceremden dolan güneş.. Benim için yeni bir başlangıç,ev hayatından iş yaşamına dönüş,kızıma duyduğum özlem,biraz yadırgama,biraz başımı yastığa koyma isteği:))) biraz da yemek pişirme özlemiyle doluyum iki gündür.Yeni düzenime alışmaya çalışıyorum anlıyacağınız.Çalışma saatlerimi oturtamamışken,henüz yemek yapma saatlerimi ayarlayamamışken, mevcut tariflerimle özlem gidermek istedim bu gün..Ne o? hazırlıksızmı zannettiniz beni:)) Geldim.Hem de nefis bir tarifle.Hafta sonu yaptığım,hafif olsun diye tavada kızartmayıp fırında pişirdiğim harika avcı böreği..Lezzetiyle nam salmış avcı böreğinin tarifini merak edenler buyrunuz..



AVCI BÖREĞİ

MALZEMELER:
4 adet yufka
4 adet yumurta akı
2 yk sıvıyağ

İÇ HARCI İÇİN
250 gr.kıyma
1 adet soğan
1 tatlı kaşığı tereyağ
3 yk sıvıyağ
yarım çay bardağı ince bulgur
1 tatlı kaşığı domates salçası
1 tatlı kaşığı biber salçası
yarım demet maydanoz
tuz,karabiber
1 çay bardağı sıcak su

ÜZERİ İÇİN:
1 adet yumurta
Yarım su bardağı galete unu
Yarım su bardağı mısır unu

NASIL YAPICAZ?

Öncelikle soğanları küp küp doğrayın.Tereyağ ve sıvıyağı bir tavaya koyup soğanları pembeleşinceye kadar kavurun.Kıymayı da ekleyip kavurmaya devam edin.Kıyma kavrulunca salçaları ekleyin ve bir süre daha salçaların kokusu çıkana kadar karıştırın.1 Çay bardağı sıcak suyu,bulguru,tuz ve karabiberi de ekleyip suyunu çektirin.En son incecik kıydığınız maydanozları ekleyip ocağın altını kapatın.
İç harcınız hazır olduktan sonra yumurta aklarını çatalla bir güzel köpürtün.İçerisine 2 yk sıvıyağ ekleyip karıştırın.Yufkalardan birini tezgahın üzerine serin.Hazırladığınız karışımdan fırça yardımıyla yufkanın her yerine sürün.İkinci yufkayıda ilk yufkanın üzerine serip aynı işlemi tekrarlayın.Üst üste serdiğiniz yufkaları 8 eşit parçaya bölün.Her parçanın geniş kısmına iç harçtan yerleştirin ve sigara böreğinden daha kalın olacak şekilde sarın.Kalan 2 yufka için de aynı işlemi uygulayın.Hazırladığınız börekleri önce yumurtaya,sonra da mısır&galete unu karışımına bulayıp yağlı kağıt serdiğiniz fırın tepsisine dizin.180 derece ısıtılmış fırında börekler kızarıncaya kadar pişirin.Eğer bana ağır gelmez,yağlı da severim diyorsanız,Böreklerinizi ayçiçek yağında kızartıp servis edebilirsiniz.Afiyet olsun..

5 yorum:

Cafe Kanelo dedi ki...

Ellerinize sağlık, çok güzel görünüyorlar.İzmir ne güzeldir şimdi, çok canım çekti:)1 sene once İzmirden İstanbul'a geldim, çok özlüyorum İzmir'i.Sevgiler

sevda dedi ki...

görüntü harika canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Adsız dedi ki...

Bayılırım avcı böreğine.. ellerinize sağlık Elif Hanım.Gerçekten marifetli elleriniz..

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Yarın gelecek olan misafirlerim için o bildiğim avcı böreğini fırında yapsam nasıl olur diye düşünüp,nette araştırırken tanıdım sizi. Önce İzmir'de yaşıyor oluşunuz, sonra da o keyifli yazı diliniz ilgimi çekti Elif hanım elleriniz dert görmesin...
Sevgiler
Öznur

MARİFETLİ ELLER dedi ki...

Lezzet senfonisi,çok teşekkür ederim güzel sözleriniz için..Şimdiden sizin de ellerinize sağlık...