19 Ocak 2012 Perşembe

FİNCAN KEKİ

Çikolata severlere harika bir tarifim var..Suda pişen fincan kek..İlk duyduğumda bende şaşırdım şaka sandım ama gerçek!! Sonra hatırladım ki; bizler küçükken annelerimiz de keki, kek tencerelerinde ocak üzerinde pişirirlerdi..Fincanda kek de neden olmasın dedim..Gayet de güzel hatta müdavimi olacağınız bir kek tarifi.. Ben bugünkü balık ziyafetimden sonra sufle kıvamında olan bu keki kaymaklı dondurma ile sundum.. Tam bir çikolata&kakao canavarı olan eşimden tam not aldım..Pazartesi günü görüşeceğim çocukluk arkadaşım canım Yeşim'ciğime yapılacak tarif olarak da not alındı..Püf noktalarına uyarsanız ve yemenize yakın pişirirseniz(çünkü ılık servis ediliyor) eminim başarılı olacaksınız..Yumuşak kıvamılı kek,brownie ve sufle severlere gelsin bu tarif.. Çünkü üçünün ortası bir lezzet çıkıyor ortaya..

SUDA PİŞEN FİNCAN KEKİ

MALZEMELER:

1 adet yumurta
1,5 çay bardağı toz şeker
2 çay bardağı un
1 çay bardağı süt
1 paket Dr.Oetker Hamur Kabartma Tozu
1 paket Dr.Oetker Şekerli Vanilin
2 yk Dr.Oetker Gourme Kakao

BU ÖLÇÜLERLE BÜYÜK BOY NESCAFE FİNCANIYLA 4 ADET ÇIKTI..

YAPILIŞI:

Yumurta ve şekeri iyice çırpın.Sütü ve diğer malzemeleri de çırpıp içini iyice yağladığınız fincanlarınızın yarısına gelecek şekilde doldurun.Fincanların içini fırça yardımıyla iyice yağlayın  bu önemli çünkü tarifimizde hiç yağ yok..Derin bir tencereye fincanları yerleştirin ve fincanların yarısı hizasına gelecek şekilde su koyun.(Tencere derin olsun, kekler kabarınca kapağa değmemeli..) Tencereyi ocağa alın ve ağzını kapatmadan su kaynayana kadar bekletin.Su kaynayınca tencerenin kapağını kapatın ve ocağı kısın.20 dk tencerenin kapağını hiç açmadan bu şekilde pişirin.20 dk sonra ocağın altını kapatın ve 15 dk daha kapağı açmayın.Daha sonra ılınan keklerinizi ters çevirerek fincanlardan çıkarın.. Kaymaklı dondurmayla servis yapın..İşte hepsi bu kadar.. Karışık görünsede çok pratik.. Püf noktalarına harfi harfine uyun yeter.. Afiyet olsun!!

4 yorum:

Adsız dedi ki...

Göründüğü kadar güzelse yiyenler çok şanslı!

Unknown dedi ki...

onlarda öyle düşünüyorlar zaten:))))

kağıt faresi dedi ki...

merhaba, ellerinize sağlık, çok lezzetli görünüyor. ben de bu kekten yapmak istiyorum ama sormak istediğim birşey var yardımcı olursanız çok sevinirim. fincan yerine silikon muffin kalıplarından kullanabilir miyiz acaba? sevgiler...

Unknown dedi ki...

Bu kek sufle kıvamında oluyor.. eğer silikon kalıplarda yaparsanız porsiyonlar az olur ve özelliğini kaybeder..muffinden ve kekten uzak bir tarif.. tarifi birebir uygulamanızı tavsiye ederim..