Şiddetli yağmur ve fırtınayla birlikte hafta sonu yapılacak en keyifli şeyi yaptık bugün bu kızımla.. Evde yattık yuvarlandık,film izledik,birlikte vakit geçirdik.. Kızımla geçirdiğim güzel zaman,yağmurlu havayla birlikte çoğalan sinüzit sızılarımı bile unutturdu bana....Evde gündüz yanan ışıklar,sıcak kahve kokusu, izlediğim güzel bir program ya da film, çocukluğumdan beri en sevdiğim yağmurlu hava atmosferidir..Biz de bu formülü uyguladık bugün...Akşamüstüne kadar böyle vakit geçirdik.Akşamüstü kızımın canı tiramisu çekti.Malzemeleri kontrol ettik fakat, ne kedidili bisküvi ne de pasta tabanımız yoktu.Sıvadık kolları kakaolu pandispanya çırptık hemen..O fırında pişerken kızım tiramisunun muhallebisini hazırladı.Neyseki evde 1 paket labne peyniri vardı.Aslında tiramisu için daha güzel olduğu bilinen mascarpone peynirinin tarifinin peşindeyim şu sıralar..Araştırmalarımı tamamlayıp deneme yapınca tarifini vericem mutlaka..Çok pahalı olduğu bilinen bu peyniri evimizde kendi ellerimizle üçte bir fiyatına yapıcaz inşallah...
Tiramisuyu kedidili bisküviyle seviyorum.Bugün mecburen kakaolu pandispanya yaptım.Çok da güzel oldu..İşte tarifimiz:
Tiramisu |
MALZEMELER:
Pandispanya İçin:
6 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
3/4 su bardağı un
1/4 su bardağı nişasta
2 yk Dr Oetker Gourme kakao
1 çimdik tuz
Kekin Islatılması İçin,
1 su bardağı ılık su
2 çorba kaşığı granül kahve
2 çorba kaşığı esmer şeker
Muhallebisi İçin:
4 su bardağı süt
1 yumurta
2 kahve fincanı toz şeker
2 kahve fincanı un
1 paket vanilya
200 gr labne peyniri
Üzerine serpmek için:
1 çay kaşığı kakao
Dilerseniz damla çikolata..
YAPILIŞI:
Pandispanya için ilk önce yumurtaların sarılarını ve aklarını birbirinden ayırıyoruz.1 su bardağı şekerle yumurta sarılarını güzelce çırpıyoruz.Ayrı bir kapta yumurta aklarına bir çimdik tuz ekleyerek yumurta akları 3 katı büyüklüğüne ulaşıncaya kadar çırpıyoruz.Yumurta sarısı ve şekerli karışıma un,kakao ve nişastamızı ekliyoruz.En son kabarttığımız yumurta aklarını söndürmeden yavaş yavaş karışımımıza ekleyerek tahta kaşıkla yediriyoruz.26 cm çapındaki çember kalıba (borcama yağlı kağıtta serip dökebilirsiniz) karışımımızı boşaltıp 160 derece fırında 25-30 dk pişiriyoruz.İlk 20 dk fırının kapağını asla açmıyoruz.
Muhallebi için gereken malzemeleri bir tencerede karıştırıp orta ateşte sürekli karıştırarak pişiriyoruz.Kaynamaya başlayınca altını kısıp 5 dk daha pişiriyoruz.Ocağın altını kapatıp 5 dk bekletiyoruz.Labne peynirimizi muhallebimize karıştırıyoruz.
Soğuyan pandispanyamızı tırtıklı bıçak yardımıyla ikiye bölüyoruz.1 su bardağı ılık suda erittiğimiz granül kahve ve esmer şekerimizin yarısıyla pandispanyamızın tabanını ıslatıyoruz.Muhallebimizin bir kısmını pasta tabanımızın üzerine döküyoruz.Diğer pasta tabanımızı kapatıp kalan kahveyle ıslatıyoruz.Kalan muhallebiyle tiramisumuzu sıvayıp, üzerine kakao serpiyoruz.. Ben şirinlik olsun diye damla çikolatayla da süsledim.. Kaymaklı dondurmayla servis yaptım..Pazar keyfinizi taçlandırmak isterseniz, kahvaltı hazırlıklarından önce tiramisunuzu yapıp buzdolabına atın derim.. Ev halkına iyi bir sürpriz.. Afiyet olsun...
2 yorum:
vallahi ailecek bayılarak yediğimiz bir tatlı ellerine sağlık canım
Teşekkür ederim Senem Hanım.. Pandispanyasını evde yapınca çoookk güzel oldu..
Yorum Gönder