Bulgur en çok B grubu vitaminler,potasyum,demir ve fosfor bakımından zengindir.Lif içeriği yüksek bir besindir.Kan şekeri düzeyinde fazla değişikliklere neden olmaz,bağırsak ve kalp-damar sağlığını koruyucu etkisi vardır.En çok da bu yüzden diyetlerde önerilen bir besindir.Hem besin kalitesi yüksek, hem de Türk mutfağının vazgeçilmezi olan bulguru bol bol tüketmenizi öneririm.
Bende soframda çok sık görmek isterim bulguru..En çok da baklagillerin yanına yakışır.Söylenen o ki; baklagillerle tüketildiği zaman bulgurun besin kalitesi artmaktadır.Şöyle bol domatesli, havuçlu, patatesli bir bulgur pilavına ne dersiniz? Buyrun o zaman tarifimize:
MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur.
1 adet kuru soğan
2 adet sivri biber
2 adet orta boy patates
2 adet havuç
3-4 adet domates
2 yk tereyağı
4-5 yk sıvıyağ
tuz
sıcak su.
YAPILIŞI:
Yayvan bir teflon tencereye soğanı rendeleyin, biberleri küçük küçük doğrayın.Sıvıyağ ve tereyağını ekleyip kısık ateşte soğan ve biberi soteleyin.Çiğden rendelediğiniz havuç ve patatesleri de ekleyip yine kısık ateşte 5 dk.kadar sotelemeye devam edin.Küp küp doğradığınız domatesleri ve tuzuda ekleyip domatesler yumuşayıncaya kadar pişirin.
Bulguru soğuk suyla yıkayın ve tencereye ekleyin.Kısık ateşte 5 dk kadar kavurun.Kavrulan bulgura üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyin ve kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.Sebzeli bulgur pilavınız hazır..Afiyet olsun..
1 yorum:
nefiss neefissss.ellerine sağlık canım.sevgiler.
Yorum Gönder