2 Mayıs 2012 Çarşamba

İNEGÖL KÖFTE

Marifetli ellerden herkese günaydınlar..Hani dün demiştim ya mutfak coştu diye, börekle başlayan tariflerime İnegöl Köfte ile devam ediyorum.Evimizi miss gibi kokularla saran köftemiz aslında yapılışı çok basit,lezzetinin sırrı püf noktalarında gizli olan bir köfte.Eğer yapmaya karar verirseniz, bir gün önceden harekete geçmelisiniz çünkü en önemli detay, köftenin bir gece buzdolabında beklemesi.Ben yaparken düşündüm acaba baharatsız bir köfte nasıl olur ki diye ama sonuç mükemmeldi.Ev ahalisinden tam puan aldım, bundan sonra misafir sofralarımı da süsleyecek..Haydi yapalım köftemizi..



MALZEMELER:

500 gr.dana döş etinden iki kez çekilmiş kıyma.
2 yk galeta unu ya da robotta çekilmiş ekmek içi.
yarım çay bardağı su
1 tatlı kaşığı karbonat
1 yk limon suyu
1 tatlı kaşığı tuz.
1 adet orta boy soğan.

YAPILIŞI:
Köfteyi hazırlamaya bir gün önceden başlıyoruz.Kıymaya suyu,tuzu ve galete ununu ekleyip 10 dk.kadar iyice yoğuruyoruz.Bu şekilde köfte harcımızı 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.Ertesi gün 1 yk limon suyunda karıştırdığımız karbonatı köfteye ekleyip güzelce yoğuruyoruz.En son soğanı da rendeleyip harca ekliyoruz ve 5 dk.daha yoğurup köfteye şekil veriyoruz.Bu şekilde köfteleri birkaç saat daha buzdolabında beklettikten sonra ister sıvıyağlı tavada,ister fırında isterseniz de mangalda pişiriyoruz.Servis ederken üzerine kimyon,kekik ve pul biber serpiyoruz çok yakışıyor.

Afiyet olsun..

2 yorum:

Burcu Kayhan dedi ki...

Köfteler çok güzel görünüyorlar,canım eline koluna sağlık.Sevgilerimle:)

Fatosca Tadlar dedi ki...

Ellerine sağlık köfteler nefis görünüyor:))) Takibe aldım canım. Bana da beklerim. fatoscatadlar.blogspot.com'dayım:))
Hayırlı cumalar hayırlı Ramazanlar:)
Sevgiler...