TORPİL SEVMEYEN VAR MI?
Bu tarifi Esruşum kazandırdı bize.. Pastanelerden alıp yediğimiz, evde yapılacağını belkide hayal bile etmediğimiz nefiss bir tatlı.. Oyalasada, zaman alsada yaptım, oldu... Hemde harika oldu...Teşekkürler Esra'cım..
Malzemeler
- Ön Malzeme
- 6 adet Külah (orta kalınlıkta takvim kartonundan yapılabilir) her külah için 20x20 cm kareler kesmeniz yeterli olabilir.
- Bir miktar Aluminyum folyo veya yağlı kağıt
-
- Malzemeler
- 6 adet milföy hamuru
-
- Kreması İçin:
- 1 çay bardağı beyaz un
- 2 bardak süt
- 1 çay bardağı şeker
- 1 yumurta
- 1 şişe dr. Oetker Vanilya
-
- Ayrıca 1 paket dr. oetker kaymak tadında şantiyi tarifine göre hazırlayıp buzdolabında bekletin. Kremamız pişip soğuyunca ikisi karışıp bir süre daha dolapta bekleyecek.
-
-
- 1 Su bardağı ceviz veya fındık çekmeyi unutmayın...
-
- Külah...
- 20x20 cmlik kartonlardan hazırladığınız külahları, alüminyum folyo veya yağlı kağıt ile kaplayabilirsiniz.
-
- Alüminyum folyoya sarın veya yağlı kağıt...Yapışmaması için!
-
- Yağlı kağıtla daha iyi sonuç alırsınız...
Hazırlanışı
- 6 adet milföy hamurunu buzluktan çıkarıp erimesini bekleyin. Eridiklerinde her birini ayrı ayrı, bir merdane yardımıyla çok fazla inceltmeden açın.Ben bu aşamada milföy hamurlarının üzerine pudra şekeri serptim.Milföy hamurunun tuzunu alıyor. tatlınız daha bir tatlı oluyor.. Açtığınız hamuru parmak kalınlığında şeritler olacak şekilde kesin. Kestiğiniz şeritleri külahın en altından başlayarak sarmaya başlayın. Her biten şeridin biraz üzerine gelecek şekilde diğer şeridi devam ettirin.Ek yapın yani. Ve sararken dönen her şeridide hafif üst üste bindirin ki boşluklar kalmasın endeki aralarda..
- İşlem bitince önceden ısıtılmış 180 derece fırında yaklaşık 25-30 dk. pişmeye bırakın.
- Pişince soğuyana dek ellemiyoruz ki kırılmasınlar. Soğuyunca dikkatli bir şekilde külahlardan çıkarıyoruz.
-
- Kremanın hazırlanması:
- 2 bardak soğuk suyun üzerine beyaz unu çırpılmış yumurtayı şekeri ve vanilyayı ekleyerek ocakta 10-15 dakika pişiriyoruz. Kıvama gelince ocaktan alıp soğumaya bırakıyoruz ve soğuyunca daha önceden hazırladığımız dr. oetker kaymak tadında şanti ile karıştırıp yarım saat daha dolapta bekletiyoruz.Kremamız koyu kıvam olmalı.Çekilmiş ceviz ya da fındığın bir kısmını kremanın içine ekliyoruz.
- Ve tabiki pişen milföylerin içini kremayla doldurup, çekilmiş cevizide üzerine koyup, pudra şekeriyle süsleyince bu harika tat yemeye veya ikrama hazır:) Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder