20 Aralık 2011 Salı

MANİSA KEBABI

Hanımlar, evde kebap yapmaya ne dersiniz? Ben dün öğleden sonra kendime sordum bu soruyu ve yanıtım evet oldu..Bir egeli olarak Manisa Kebabı nı çok sevdiğimden, bu konuda ufak çaplı bir araştırma yaptım ve birkaç tarifi kendime göre uyarladım.. Ortaya nefis bir kebap çıktı..Uğraştığıma değdi doğrusu.. Zira eşim ve kızım parmaklarını yediler..Denemenizi şiddetle tavsiye ediyorum..
Bu akşam kebapçıyı eve getirmeye ne dersiniz? Sizinde yanıtınız evet ise buyrun o zaman tarifimiz:





MALZEMELER:

KÖFTE İÇİN:
500 gr. iki kez çekilmiş dana orta yağlı kıyma
1 adet orta boy rendelenmiş soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kimyon
1 yemek kaşığı yoğurt
1 yemek kaşığı yoğurt suyu
1 yemek kaşığı limon suyu
2 yemek kaşığı kurutulmuş ve robotta çekilmiş ekmek içi
2 yemek kaşığı su

PİDE İÇİN:
2 su bardağı un
1 tatlı kaşığı  tuz
1 tatlı kaşığı  şeker
1 su bardağı ılık su
yarım paket Dr.Oetker İnstant maya
1 yemek kaşığı sıvı yağ

SOS İÇİN:

500 gr.yoğurt
2 yemek kaşığı tatlı domates salçası
2 yemek kaşığı tereyağ
1 su bardağı su

SÜSLEMEK İÇİN:

domates,sivri biber
sumak
kıyılmış maydanoz

YAPIMI:

Öncelikle köfte için gerekli malzemelerimizi iyice yoğurup buzdolabında bekletiyoruz.Pide için ılık suda mayamızı şekerle birlikte 10 dk bekletiyoruz.Diğer malzemeleri de ekleyip yoğuruyoruz ve hamuru mayalanması için yarım saat bekletiyoruz.Hamurumuzu 3 eşit parçaya bölüp merdaneyle  yufkadan kalın olacak şekilde açıyoruz.Parmaklarımızla üzerine şekil verip 180 derece fırında pişiriyoruz.

Buzdolabında bekleyen köfte harcımızdan parçalar kopararak elimizle uzun köfteler yapıyoruz ve köftelerimizi şişe diziyoruz.Fırının ızgara bölümünde her tarafını çevirerek iyice pişiriyoruz.

Sos için tereyağını eritiyoruz, domates salçasını biraz kavuruyoruz ve suyu ekliyoruz.4-5 dakika kaynayan sosumuz artık hazır.

Servis tabağına önce pidelerimizi küp keserek yerleştiriyoruz.Üzerine iyice pürüzsüzleştirdiğimiz yoğurdumuzu gezdiriyoruz.Yoğurdun üzerine bolca sosumuzdan gezdiriyoruz.En üste köftelerimizi yerleştiriyoruz,sumak ve maydanozla süslüyoruz.Dilerseniz kebapçılarda olduğu gibi közlenmiş biber ve halka doğranmış domateslerle tabağımızı süslüyoruz.

Afiyet olsun...


Hiç yorum yok: