Yeni bir yıl ile birlikte hep yeni umutlar beslerim içimde..Hep güzel şeyler isterim hayattan..Hangimiz istemez ki?Yapmak isteyipte yapamadığımız tatili, belki almak istediğimiz arabayı,vermek istediğimiz kiloları:))) Olsun.Hep umut olsun hayatımızda.Hep güzel beklentiler olsun.Umut etmekte güzeldir.
1 Ocak sabahı kahvaltı&gazete ikilemesinin yanında Lezzet Dergisi Ocak sayısı karşıladı beni.. Düşünceli eşim, yılın ilk Lezzet dergisini alıvermişti erkencikten..Böylece yılın ilk tarifide Lezzet Dergisi Ocak sayısının Tuzlu Hamur işleri ekinden geldi.Okuldaki kahvaltı günümüz için kahvaltı çöreklerini seçtim bende.. Aslında tarifteki ismi 'Dilimli Poğaça'idi..Ama ben 'Dilimli Kahvaltı Çörekleri' ismini daha çok yakıştırdım...Birde tarifte patates&ıspanak ikilemesi vardı ama ben minik kuşum ıspanak sevmediğinden patates&peynir&maydanoz üçlemesini kullandım.. Merak ediyorsanız buyrun tarifi...
Dilimli Kahvaltı Çörekleri |
MALZEMELER
Hamuru İçin:
4 su bardağı un
1 su bardağı ayçiçek yağı
100 gr.eritilmiş tereyağı
yarım su bardağı ılık süt
1 paket Dr.Oetker Hamur kabartma tozu
2 yumurta(birisinin sarısını ayırıyoruz)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
İç Harcı için:
3 adet haşlanmış patates
150 gr beyaz peynir
Yarım demet maydanoz
tuz
Dilerseniz karabiber kırmızı biber..
Üzeri İçin:
Çörekotu,susam
YAPIMI:
Hamur için gerekli malzemeleri karıştırarak yoğuruyoruz ve dinlenmek için bırakıyoruz.Haşlanmış patatesleri eziyoruz,ezilmiş beyaz peynir ve kıyılmış maydanozlarımızı ekliyoruz.
Hamuru 2 eşit parçaya bölüyoruz.İlk parçayı 2 yağlı kağıt arasında merdane yardımıyla açıyoruz.Uç kısmına patatesli harcımızın yarısını yayıyoruz ve rulo şeklinde sarıyoruz.3 parmak kalınlığında verev olarak dilimleyip yağlı kağıt serili tepsiye diziyoruz.Diğer hamuru da aynı şekilde hazırlıyoruz ve üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.Çörekotu ve susam serpiştirip 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişiriyoruz..Ilık olarak servis ediyoruz.. Afiyetleeee....
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder