12 Ocak 2012 Perşembe

KAŞARLI TAVUK SARMA

Uzuuuuun bir günün sonunda bilançom 2 çeşit salata,1çeşit börek,3 çeşit yemek,çorba ve tatlı..Duyduğum sevinç oldukça yüksek ama bir o kadar da yorgunum..Kısa sayılabilecek bir şekerlemeden sonra topladığım enerjiyle yazıyorum yazımı..Güzel bir akşam yemeği,ev halkından gelen beğeniler ve buzdolabına kaldırılan kalan yemekler..Mutluyum..
Uzun süredir denemek istediğim bir tarifi denedim bugün..Son derece kolay, bir okadar da şık bir sunumu olan kaşarlı tavuk sarma.Eşimin önerisiyle bir dahaki sefere yanına kremalı sos yapılacak ki, tavuk göğüs etinin yavanlığı da ortadan kalkacak..Ben ne kadar yemek yapmayı seviyorsam eşim de bir o kadar damak tadı gelişmiş, bir nevi bizim evin gourmesidir.Bu nedenle kendisinin önerilerini her zaman dikkate almışımdır.Sabah yayınlamayı planladığım kaşarlı tavuk sarma tarifini yine sabırsızlığım yüzünden geceden yayınlıyorum..Buyrun:

MALZEMELER ( 4 KİŞİLİK)

4 parça kemiksiz tavuk fleto eti.
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
3 yk sıvıyağ
1 çay kaşığı kekik
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı tuz
KAŞARLI TAVUK SARMA


YAPILIŞI:

Tavuk filetoları enlemesine 2 ye kesiyoruz.(Kalın olan etler için) Tezgahın üzerinde etlerimizi iyice dövüyoruz.Derin bir kapta sıvıyağ tuz ve baharatlarla tavuk etlerimizi marine ediyoruz.1 saat buzdolabında bekletiyoruz.Tavuk etlerimizin her bir parçasının ortasına rendelenmiş kaşar koyup rulo yapıyoruz ve açılmaması için kürdan batırıyoruz.Borcama dizdiğimiz etlerimizin üzerine kalan peynirlerimizi serpip 150 derece fırında  40 dk pişiriyoruz.Ben tereyağlı sade pilavla servis yaptım.Artık siz nasıl uygun görürseniz...Afiyet olsun

3 yorum:

Tuncer İPEK dedi ki...

Denedim ve çok sevdim. Mükemmel oldu. Tarifiniz için teşekkür ederim.

Tuncer İPEK dedi ki...

Tarifinizi denedim ve mükemmel oldu. Teşekkür ederim.

Tuncer İPEK dedi ki...

Teşekkür ederim. Tarifiniz mükemmel.