25 Ocak 2012 Çarşamba

PEYNİRLİ PATATES TOPLARI

Yağmurlu bir İzmir gününden herkese merhaba.. İzmir birkaç gündür güneşe hasret..Olsun.. seviyorum yinede ben bu şehri..Güneşi başka güzel,yağmuru başka ..Her  günün ayrı bir tadı var İzmir de..Ne güzel.. Sömestr tatilinde çocuklarımızla evde oturup yağmurun sesiyle film izleme fırsatı verdi bize İzmir'imiz..Patlamış mısır kokusu,evde kızımla olmanın huzuru.. dedim ya seviyorum bu şehri..

Yeni yıl ha geldi ha gelecek derken Ocak ayının bitmesine az kaldı..İnsan ömrü böyle işte..nasıl geçiyor anlamıyoruz.Ocak ayını seviyorum çünkü canım eşimin 22 Ocak doğum günü..44 yaşına bastı bu yıl benim haaaaalaa delikanlı olan canım..Biraz erken davranarak 21 Ocak Cumartesi akşamı bir sürpriz hazırladım ona.Dostlarla güzel bir Cumartesi akşamı,keyifli sohbetler,keyifli ikramlarım..İkramlarım arasında beğeni toplayan çok güzel bir lezzet olan peynirli patates toplarının tarifini vereceğim bugün..

PEYNİRLİ PATATES TOPLARI



MALZEMELER
4-5 orta boy patates
1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
50 gr tereyağı
tuz,karabiber,pul biber

SÜSLEMEK İÇİN:
yarım su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
yarım su bardağı ince kıyılmış maydanoz ve dereotu
yarım su bardağı rendelenmiş havuç

YAPILIŞI

Patatesleri soyup tuz atıp haşlayın.Patates ezeceği ile ezip sıcakken tereyağını,karabiberi,pul biberi ve kaşarı ekleyin.İyice karıştırıp ılınıncaya kadar bekleyin.Ilındıktan sonra ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizle yuvarlayın.Bir kısmını havuca,bir kısmını yeşilliğe,bir kısmını da kaşar peyniri rendesine bulayarak servis yapın.Hazırlanması kolay şık ve lezzetli bir ikramlık.. Afiyet olsun..

3 yorum:

Unknown dedi ki...

süperrrrrrrrrrrr bir tarif

Unknown dedi ki...

En kısa zamanda deneyeceğim..

Unknown dedi ki...

En kısa zamanda deneyeceğim..