10 Şubat 2012 Cuma

BALKABAKLI PASTA

Marifetli Eller in Antalya'dan takipçisi sevgili Arzu'nun nefisss tarifi..Kabaklı pasta.. Hafif, lezzetli, görünümü şık harika bir pasta..Diyette olmam sebebi ile.. ağzımın suyu aka aka , elimde elmamla birlikte veriyorum tarifi..
Tarifin için teşekkürler Arzu'cum..

MALZEMELER:

PANDİSPANYA İÇİN:
6 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 şişe Dr.Oetker vanilya aroması
3/4 su bardağı un
1/4 su bardağı nişasta
1 çimdik tuz
ıslatmak için şekerli ve vanilya aromalı süt (Vanilya eklenecek)

KABAK KREMASI İÇİN:
1 kg.balkabağı
1.5 su bardağı toz şeker
yarım çay bardağı su
1  çay bardağı tahin

SÜSLEMEK İÇİN:
İri dövülmüş ceviz..

YAPILIŞI:

Pandispanya için yumurtaların sarılarını ve aklarını ayırıyoruz.Yumurta sarılarını şekerle birlikte iyice çırpıyoruz.Yumurta aklarını bir çimdik tuz ekleyip en az 5-6 dk çırpıyoruz.Yumurta sarısı ve şekerli karışıma unu ,nişastayı ve vanilya aromasını ekliyoruz.En son yumurta aklarını yavaş yavaş tahta kaşıkla bu karışıma yediriyoruz.Karışımı kelepçeli kek kalıbına döküp 160 derece fırında 30 dk pişiriyoruz.
Kabaklarımızı doğrayıp şekerle ve yarım çay bardağı suyla iyice yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.pişen kabaklarımızı rondodan geçiriyoruz.
Pandispanyamızı ikiye bölüyoruz.Her katını şekerli vanilyalı sütle ıslatıyoruz.Kabak kremamızın yarısını pandispanyanın üzerine döküyoruz.üzerine kaşık yardımıyla tahin gezdirip cevizleri serpiyoruz ve pandispanyanın ikinci katını koyuyoruz.Bu katada aynı işlemi uyguluyoruz.En üste kalan kabak kremamızı sürüp, yanlarınıda kabaklı kremayla sıvıyoruz ve  bol cevizle süslüyoruz.Krem şantisiz,Kremasız,hafif ve lezzetli bir pasta.. Hazır pasta tabanı da kullanabilirsiniz..Size kalmış.. Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: