Dün akşam sebzelerimi pişirdikten sonra girdiğim tatlı krizini pratik bir şekilde nasıl çözümleyebilirim derken aklıma buzdolabında bekleyen Dr.Oetker dağ çileği tadında pelte geldi..Bu pelte tek başına da yenileceği gibi,sütlü tatlılarınızın yanında bir sos olarak ya da cheescakelerinizin üzerinde kullanacağınız sos olarakta güzel bir seçenek..Bende sütlü irmik tatlısıyla nasıl olur diye hayal ettim ve hemen pişirdim.. Deneyin derim.. Hafif ve lezzetli..
MALZEMELER:
1 kg.süt
10 yk irmik
12 yk şeker
1 yk margarin
1 pk.Dr.Oetker dağ çileği tadında pelte..
YAPILIŞI:
Sütü derin bir tencereye alın ve irmik ile şekeri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca margarini ekleyip altını kısın ve 2-3 dk.daha pişirmeye devam edin.Tatlınız ılındıktan sonra baton kek kalıbının içine strech film serin ve tatlınızı kalıbın içine dökün.Buzdolabında en az 1 saat bekletin.
Pelteyi tarifine göre hazırlayın.Ilınmasını bekleyin.Soğuyan tatlıyı ters çevirip kalıptan çıkarın ve dilimleyin.Pişirdiğiniz pelteyi üzerine gezdirerek servis edin.Afiyet olsun.
MALZEMELER:
1 kg.süt
10 yk irmik
12 yk şeker
1 yk margarin
1 pk.Dr.Oetker dağ çileği tadında pelte..
YAPILIŞI:
Sütü derin bir tencereye alın ve irmik ile şekeri ekleyip orta ateşte sürekli karıştırarak pişirin.Kaynamaya başlayınca margarini ekleyip altını kısın ve 2-3 dk.daha pişirmeye devam edin.Tatlınız ılındıktan sonra baton kek kalıbının içine strech film serin ve tatlınızı kalıbın içine dökün.Buzdolabında en az 1 saat bekletin.
Pelteyi tarifine göre hazırlayın.Ilınmasını bekleyin.Soğuyan tatlıyı ters çevirip kalıptan çıkarın ve dilimleyin.Pişirdiğiniz pelteyi üzerine gezdirerek servis edin.Afiyet olsun.
1 yorum:
Ben bu tatlıyı taze çilekle yapıyorum,çok lezzetli oluyor. Ama sizinki de çok pratik.
Yorum Gönder