'Dünyada hiçbir milletin kadını,Ben Anadolu kadınından fazla çalıştım,milletimi kurtuluşa ve zafere götürmekte,Anadolu kadını kadar emek verdim diyemez.Erkeklerden kurduğumuz ordumuzun hayat kaynaklarını kadınlarımız işletmiştir. Çift süren,tarlayı eken,kağnısı ve kucağındaki yavrusu ile yağmur demeyip,kış demeyip cephenin ihtiyaçlarını taşıyan hep onlar,hep o yüce,o fedakar,o ilahi Anadolu kadını olmuştur.Bundan ötürü hepimiz bu büyük ruhlu ve büyük duygulu kadınlarımızı,şükranla ve minnetle sonsuza kadar aziz ve kutsal bilelim'
Mustafa Kemal ATATÜRK, 30 Mart 1923
Bu sözlerden sonra başka ne denilebilir ki? Bana sadece başta emekçi Türk kadınları olmak üzere, dünya üzerindeki bütün kadınların 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nü kutlamak düşüyor..Hem anne, hem eş,hem iş kadını,hem de ev kadını olmak gibi birçok karpuzu koltuğunun altına sığdırabilen günümüz kadınını ayakta alkışlıyorum..Emeğinize, yüreğinize sağlık..
Kadınlar gününü dışarıda dostlarımla geçirme düşüncelerimizi hayata geçiremeyince, kendime bir güzellik yapmaya karar verdim ve bugün en sevdiğim yemekleri pişirdim..Yaparken de zevk aldım, yerkende,yiyenleri izlerkende.. Zira yüzlerdeki ifadeler yemeklerimin ne kadar beğenildiğinin göstergesiydi.. Bir kadın olarak benim de ellerime sağlık..
Evlendiğim 2002 yılından bu yana en çok takip ettiğim hatta birçok tarifini denedim diyebileceğim Portakal Ağacı sitesinin sevgili yazarı Hatice Hanım'ın bir tarifini pişirdim bugün.Yıllardır yaparım bu yemeği ve her seferinde mutlu kalkarız sofradan, iyikide pişirmişim bu yemeği derim..Öyle leziz bir tarif yani.. Patlıcan severlere, özellikle közlenmiş patlıcan severlere gelsin bu tarif..
MALZEMELER:(3 kişilik)
2-3 adet orta boy topan patlıcan
3-4 adet sivri biber
200 gr.dana kıyma
1 orta boy soğan
2-3 adet domates
4 yk zeytinyağı,
tuz,karabiber,pulbiber.
1 kase sarımsaklı yoğurt.
YAPILIŞI:
Patlıcanları birkaç yerinden bıçakla delip közleyin.Sivri biberleri közleyin.Közlenen patlıcanların kabuklarını soyup kararmamaları için limonlu suda bekletin.Kıymayı yarım çay bardağı su ile yağ koymadan biraz kavurun.Sonra 2 yk zeytinyağı ile birlikte küp doğradığınız soğanları ekleyin ve kavurmaya devam edin.Soğanlar pembeleşince ince ince kıydığınız patlıcanları ve biberleride ekleyip kavurmaya devam edin.Domateslerin kabuklarını soyun ve küp küp doğrayıp ilave edin.Tuz ve karabiber ekleyerek altını kısın ve 10 dk daha pişirin.Yemeğinizi servis tabağına alıp üzerine sarmısaklı yoğurt ve 2 yk kaşığı zeytinyağında kızdırdığınız pulbiberli sosu gezdirin.. Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder