Meyhane Pilavının klasik tarifinde kıyma ya da kuzu eti kullanılıyor.Etsiz tariflerde var tabi.. Bende etsiz yapmak istedim.Az yağlı yaptım, hafifte oldu..
MEYHANE PİLAVI |
MALZEMELER:
2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşilbiber
3-4 adet domates
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı su.
2 yk zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı (Ben diyette olduğumdan kullanmadım)
NASIL YAPICAZ?
Kırmızı ve sivribiberleri incecik kıyın.Soğanları küp küp doğrayın ve biberlerle birlikte teflon tencereye alın.Zeytinyağı ve tereyağını da ilave edip kısık ateşte soteleyin.Soğanlar pembeleşince küp küp doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyip kısık ateşte sebzeleri pişirin.Soğuk suyla yıkadığınız bulguru tencereye ekleyip 5 dk.kavurun.Tuzu, baharatları ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.
Pilavınızı kuzu etiyle ya da kıymayla yapmak isterseniz,sebzelerden önce etinizi tencerede sıvıyağ ile kavurmanız gerekiyor.Tarifin gerisi aynı..Afiyet olsun..
2 yorum:
etsiz olması bence daha güzel canım.ellerine sağlık.öpüyorum.
Çok teşekkür ederim Sevda Hanım.. Bencede etsiz daha güzel..
Yorum Gönder