28 Mart 2012 Çarşamba

ETSİZ MEYHANE PİLAVI

Yine kalori hesabımızı düşünerek yaptığım az yağlı etsiz meyhane pilavı..Bilirsiniz diyetlerde pirinçten ziyade bulgur tercih edilir.Lifli bir besin olduğundan midede daha uzun süre kalır ve tokluk hissi verir,kalorisi düşüktür..Faydaları da anlatmakla bitmez.. Çocuklarınıza bol bol bulgur yedirin derim..

Meyhane Pilavının klasik tarifinde kıyma ya da kuzu eti kullanılıyor.Etsiz tariflerde var tabi.. Bende etsiz yapmak istedim.Az yağlı yaptım, hafifte oldu..

MEYHANE PİLAVI

MALZEMELER:

2 su bardağı pilavlık bulgur
2 adet kırmızı biber
2 adet yeşilbiber
3-4 adet domates
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı karabiber
1/2 tatlı kaşığı yenibahar
1 tatlı kaşığı tuz
3,5 su bardağı su.
2 yk zeytinyağı
1 çorba kaşığı tereyağı (Ben diyette olduğumdan kullanmadım)

NASIL YAPICAZ?

Kırmızı ve sivribiberleri incecik kıyın.Soğanları küp küp doğrayın ve biberlerle birlikte teflon tencereye alın.Zeytinyağı ve tereyağını da ilave edip kısık ateşte soteleyin.Soğanlar pembeleşince küp küp doğranmış domatesleri ve tuzu ekleyip kısık ateşte sebzeleri pişirin.Soğuk suyla yıkadığınız bulguru tencereye ekleyip 5 dk.kavurun.Tuzu, baharatları ve sıcak suyu ekleyip tencerenin kapağını kapatın kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.

Pilavınızı kuzu etiyle ya da kıymayla yapmak isterseniz,sebzelerden önce etinizi tencerede sıvıyağ ile kavurmanız gerekiyor.Tarifin gerisi aynı..Afiyet olsun..

2 yorum:

mutfagabuyrun dedi ki...

etsiz olması bence daha güzel canım.ellerine sağlık.öpüyorum.

Unknown dedi ki...

Çok teşekkür ederim Sevda Hanım.. Bencede etsiz daha güzel..