3 Mart 2012 Cumartesi

KARAORMAN PASTASI

Herkese merhaba.. Sömestr tatili dolayısıyla verdiğim uzuuun araya bir son veriyorum..Çünkü özledim.. Yazmayı, yazılarımla konuşmayı özledim.Bekleyen tariflerimle sizleri buluşturmaya geldim.

Geçen Cumartesi kuzenlerim,akrabalarım,sevdiklerim,çoookkk yakınlarımla beraberdim..Uzun süredir bizim evde planladığımız buluşma nihayet gerçekleşti.Kendimi kendim gibi hissettiğim, içten,sıcak,sevgi dolu bir buluşmaydı.. Tadı damağımda kaldı diyebilirim..En kısa zamanda tekrarlamak istediğimiz buluşmamızın ennn gözde ikramıyla başlıyorum tariflere..Karaorman Pastası..Uzun zamandır yapmayı planladığım,tam bir vişne&çikolata şöleni olan pastamın tarifi pastaciblog.net sitesinden..

KARAORMAN PASTASI
MALZEMELER

PANDİSPANYA İÇİN:
  • 3 yumurta
  • 100 gr tozşeker ( 1 çay bardağı + 1 çorba kaşığı )
  • 150 gr un ( 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı )
  • 5 gr kabartma tozu ( yarım paket )
  • 5 gr vanilya ( 1 paket )
  • 30 gr kakao ( 1 kahve fincanı ),
  • 75 gr su ( yarım çay bardağı )
Krema için ; ( Pastacı Kreması )
  • 500 ml süt
  • 4 adet yumurta sarısı
  • 100 gr şeker ( 1 su bardağı + 1 çorba kaşığı )
  • 20 gr un ( 1 çorba kaşığı )
  • 20 gr nişasta ( 1 çorba kaşığı )
  • 80 gr bitter çikolata
Diğer malzemeler ;
  • 2 paket krem şanti
  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 1 kavanoz vişne kompostosu
  • 1 su bardağı damla çikolata

YAPILIŞI:

Pandispanya için yumurta ve şekeri derin bir çırpma kabında mikser ile en az 10 dakika çırpalım. Kakao hariç diğer tüm malzemeleri ekleyip tekrar karıştıralım. En son kakaoyu ekleyip karışıma yedirelim. Karışımı kelepçeli kalıba döküp 180 derece ısıtığımız fırınımızda pandispanyamızı 30 dakika pişirelim.
Pandispanyamız piştikten sonra soğutmaya bırakalım. Soğuduktan sonra streç film ile kaplayıp oda ısısında 1-2 gün bekletelim. Pastayı yapacağınız günden 2 gün önce pandispanyanızı hazırlamanız hem daha avantajlı hem de çalışması daha kolay olacaktır.

Pastacı kreması için sütümüzü bir küçük tencereye alıp kaynatalım. Yumurta sarısı, şeker, un ve nişastayı ayrı bir kapta karıştıralım. Üzerine kaynamış sütten çok az döküp malzemeleri iyice karıştırarak eritelim. Bu karışımı kaynamış sütün üzerine döküp devamlı karıştırarak pişirelim. Kremayı ocaktan alıp ince ince doğradığımız çikolataları kremanın içerisine dökelim ve devamlı karıştırarak eritelim. Kremayı soğuması için bekletelim.

1 paket krem şantiyi 1 su bardağı soğuk süt ile çırpalım. Vişne kompostosunun suyunu ve meyvelerini ayıralım.
Pandispanyamızın kabaran kısmını düzgünleştirelim.. Pandispanyamızı üçe bölelim. En alt kısmını servis tabağına koyup üzerini fırça ile vişne kompostosunun suyu ile ıslatalım. Daha sonra üzerine hazırladığımız pastacı kremasını sürelim. Kremanın üzerine vişne taneleri ve damla çikolata serpiştirelim. Onlarında üzerine krem şantiden bir parça alıp sürelim. Daha sonra diğer iki katada aynı işlemleri yapalım. En son üzerine çok ince bir kat kremşanti sürüp buzdolabında bekletelim.
Bu arada bizde diğer 2.krem şantimizi kalan 1 su bardağı sütle çırparak hazırlayalım. Buzdolabında hazırladığımız pastamızı çıkaralım. Son bir kat daha krem şanti sürelim. Kalan krem şantiyi sıkma torbasına aktarıp pastanın yanlarına şekiller verelim. Üzerilerinide birer adet vişne ile süsleyelim.
Son olarak çikolatayı büyük bir bıçak yardımıyla üzerinden tıraşlıyarak ince ince şekiller çıkaralım. Bu çıkardığımız çikolata kırıklarını pastamızın üzerine ve yanlarına koyalım.
Pastamızı en az bir gece buzdolabında bekletelim...

Afiyet olsun..


Hiç yorum yok: