20 Mart 2012 Salı

KREMALI POĞAÇA


Daha önce bahsetmiştim.. Poğaça pek bir sevilir bizim evde.. En çok da mayalı poğaça.. Minik kuşuma okul beslenmesi için hamur mayalamaya hazırlanırken Dr Oetker İnstant maya poşetinin arkasında buldum bu tarifi.. Klasik mayalı peynirli poğaçamı yapacakken bu tarifi denemeye karar verdim.. Ve iyiki de karar vermişim.. Uzun süre favorilerim arasında yer alacak bir tarif edinmiş oldum.. Fırından çıktığında mayalı poğaça kadar puf puf olan ve ertesi günde bayatlamayan bir poğaça tarifi.. Ayrıca vereceğim ölçülerden 35 tane poğaça çıkıyor.. Kalabalık misafirlere de ideal bir ikram olabilir..
 MALZEMELER:

1 su bardağı sıvı krema
1 su bardağı ılık süt
1 su bardağı ayçiçek yağı
1 su bardağı ılık su
1 adet yumurta  (Beyazını hamura, sarısını üzerine kullanıcaz)
1 paket Dr.Oetker İnstant Maya
1 paket Dr.Oetker Hamur kabartma tozu
1 tatlı kaşığı şeker 

1 tatlı kaşığı tuz
Aldığı kadar un


İç Harcı İçin:

Beyaz peynir
YAPILIŞI:

Derin bir kaba  mayayı ve şekeri koyup,üzerine ılık süt ve ılık suyu döküyoruz. Bu harcı 15 dk kadar bekletiyoruz ki mayalansın...Daha sonra  krema, sıvıyağ ve yumurtanın beyazını ekliyoruz.
Bu karışımın üzerine  tuz ve kabartma tozumuzu ekleyip, yavaş yavaş unu ilave ediyoruz.Ele yapışan cıvık bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Mayalanması için hamurumuzu sıcak bir ortamda 1 saat kadar bekletiyoruz. 


Mayalanan hamurumuzdan elimizle ceviz büyüklüğünde parçalar koparıyoruz.(Hamurun elimize yapışmasını önlemek için elimizi sıvıyağla yağlıyoruz.) Hamuru açıp ortasına beyaz peynir koyup yuvarladıktan sonra  yağlı kağıt serilmiş tepsiye diziyoruz  ve yarım saat daha dinlendiriyoruz.Üzerlerine yumurta sürüp ve 180 derece fırında  üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.. Deneyin, pişman olmayacaksınız..Afiyetle..




Hiç yorum yok: