Bahar aylarının sonuncusuna girdik bugün.Resmi tatil sebebiyle maaile evde olduğumuzdan, farklı ve hoş bir kahvaltı hazırlamak istedim bu sabah.Erkenden uyandım,çiçek kokularının ortalığa yayıldığı sokaklardan kısa bir yürüyüş yaptım.Bahar çiçeklerinin insana verdiği haz ve mutluluktan söz etmeden geçemeyeceğim.Oturduğum muhitte bahçeli evler çoğunlukta olduğundan, neredeyse her evden leylak ve sümbül kokuları yükseliyordu.Uzun zamandır doğanın beni bu kadar mutlu ettiğini hatırlamıyorum.Sanırım seratonin depom dolmaya başladı:))
Kısa yürüyüşümü yaptıktan sonra böreğimin malzemesini marketten alıp sabırsızlıkla eve döndüm veeee mutfağa girdim.Miskinliğimi attığım gündür bugün.Pileli börekle başlayan Mayıs ayı tariflerim ardı ardına gelmeye başlayacaklar.
Pileli börek, yıllardır aklımın bir köşesinde olan fakat denemediğim bir tarifti.İstediğiniz iç malzemesiyle hazırlayabilirsiniz.Çok basit ve lezzetli bir tarif.Acil durumların kurtarıcısı olabilir bilginize.Balkon kahvaltımızın baş kahramanının tarifi:
MALZEMELER:(Dikdörtgen fırın tepsisi ebatları için)
3 adet yufka
500 gr beyaz peynir
1 demet maydanoz
1 su bardağı süt
1 yumurta
yarım çay bardağı ayçiçek yağı
YAPILIŞI:
Süt,yumurta ve yağı çukur bir kasede çırpalım.Beyaz peyniri ezip,kıyılmış maydanozu ekleyelim.Yufkalardan ilkini tezgaha serelim ve harçtan bolca üzerine sürelim.Hazırladığımız iç malzemenin 1/3 ünü yufkanın üzerine serpelim.Yufkayı karşılıklı iki yanından ortaya doğru büzelim ve tam ortasından kesip bu şekilde fırın tepsisine yerleştirelim.Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uyguladıktan sonra kalan harcı böreğin üzerine sürüp 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim.Ilındıktan sonra dilimleyip servis edelim..Afiyet olsun.
2 yorum:
Peynirli börek en sevdiklerimdendir.ellerine sağlık canım.selamlar sevgiler
Börek şahane olmuş eline koluna sağlık,bu arada böreğin ismine de bayıldım.Sevgilerimle:)
Yorum Gönder