17 Mayıs 2012 Perşembe

ZEYTİNYAĞLI GARNİTÜRLÜ ENGİNAR

Bugün çok yakın aile dostlarımız akşama yemeğe geleceklerdi.Çok farklı bir menüm vardı aklımda.Tabii buzdolabında bekleyen bir borcam  karışık kızartmam da cabası:))) Öğlene doğru haber aldım ki program iptal olmuş.Kafamdaki menü de iptal oldu otomatik olarak:)) Kızartmanın yanına bişiler yaparım dedim.Derken köfteyi planladım.Hadi enginarı da yapayım güzel olur şimdi dedim.Buzdolabını açıp kapatırken bir de ne göreyim: İki demet deniz börülcesi.Hadi onu da yapayım dedim.Köfteyi yapmışken yalnız kalmasın köfte patates yapıp soslayayım dedim.Bu yemekler şimdi pilavsız olmaz bir de pilav yapayım dedim.Veee sonuç olarak bu kocaman menü çıktı ortaya:))) Tabi buzdolabında bekleyen kalan yemeklerim,yarının da menüsü olarak bekliyorlar.E haliyle o kadar yemeği bitiremedik.Yarın yapacağım minik yeğenim Durucuğumun bir yaş pastası için de bol bol zamanım kalmış oldu.Bu arada cimcimeme yapacağım şirin pasta için de heyecanlanmaktayım.
Enginar mevsimi bitmeden bu güzel zeytinyağlı yemeğin tarifini de eklemek istiyorum.Çok leziz.Zeytinyağlı severlere hitap eden , şık da bir sunumu olan ,bir o kadar da yararlı bir yemek.Ve işte tarifimiz:

MALZEMELER:

4 adet çanak şeklinde enginar
1 adet patates
1 adet büyükçe havuç
yarım su bardağı bezelye
2-3 adet taze soğan
2 adet limon
1 yk un
yarım çay bardağı zeytinyağı
tuz,karabiber

YAPILIŞI:

Enginarları 1 limonun suyu ve 1 kaşık un eklediğiniz suda bekletin ve bu suyla ovun.Yayvan bir tencereye dizdiğiniz enginarlarınızın üzerini geçmeyecek kadar su ekleyin 1 adet limonun suyu ve zeytinyağının yarısını da üzerlerine ilave edip,enginarlar yumuşayıncaya kadar pişirin.
Zeytinyağının kalanıyla birlikte kıydığınız taze soğanları soteleyin.Küp doğranmış patates,havuç ve bezelyeyi ekleyin.Tuz,karabiber ve sıcak su ekleyip kısık ateşte garnitürünüzü pişirin.
Servis tabağına aldığınız enginarların ortasına garnitürü paylaştırın ve taze dereotuyla süsleyin.Misss gibi afiyetle yiyin...:)))

Hiç yorum yok: