13 Kasım 2012 Salı

ELMALI TART


Evde otururken sürekli beni biri dürtüyor.Kalk mutfağa!! diye:)))) Sanırım uzun bir süre bu sesten kurtulmam mümkün değil.Aklıma takılan tarifleri denemek için uygun koşullardayım da artık,nitekim evdeyim.Yapmasam ayıp öyle değil mi?İşte dün,tam da böyle oldu,buzdolabında yemekler var,yeni yemek yapsam olmaz derken meyve tabağındaki elmalar gözüme ilişti.Elma,tarçın,ceviz üçlemesine bayılırım ki bence onlar kardeşler artık:))) kurabiyemi yapsam ne yapsam derken aklıma bu tartı yapmak geldi.Hemen harekete geçtim,Lara okuldan dönmeden yetiştirdim.Yanına bir bardak süt ile bayıla bayıla yedi kızım.Masada karşısında oturup,hazırladıklarımı yerken onu izlemenin keyfi de çok başkaydı ayrıca.Sonuç: ''Çok güzelmiş anne,hep yap bundan''...



Bizim evde elmalı kurabiye pek sevilir,pek yakında onun da tarifi gelecek,öncesinde alternatif bir lezzet olan elmalı tartımızın tarifine buyrunuz efemmm...

MALZEMELER:

TART HAMURU İÇİN:
150 gr.oda sıcaklığında margarin
1/2 su bardağı pudra şekeri
1 pk kabartma tozu
2 yumurta sarısı
1 pk.hamur kabartma tozu

ELMALI HARÇ İÇİN:

3 adet orta boy rendelenmiş elma
1/2 su bardağı pudra şekeri
1,5 çay kaşığı tarçın
1/2 su bardağı dövülmiş ceviz.

YAPILIŞI:

Rendelenmiş elmaları ve yarım su bardağı pudra şekerini birlikte pişirin.Elmalar yumuşayınca tarçın ve cevizi ekleyip karıştırın,ocağın altını kapatıp soğumaya bırakın.
Hamuru için unu bir kaba alın ortasını açıp diğer malzemeleri ekleyin ve yoğurun.Hamurun 1/4 ünü yapacağımız kafesler için ayırın,kalanını merdaneyle açın.Tart kalıbınızı margarinle yağlayın ve unlayın,tart kalıbınız yoksa yuvarlak büyük boy borcam da olur.Ben Kütahya Porselen in fırın grubundan yuvarlak tart kalıbını kullandım.Açtığınız hamuru kalıba yerleştirin ve yanlarını yükseltin.Elmalı harcınızı hamurun üzerine yayın.Ayırdığınız hamur parçasını merdaneyle açın ve şeritler keserek tartın üzerine kafes şeklinde yerleştirin.Önceden ısınmış 160 derece fırında kafes hamurlarının üzerleri pembeleşinceye kadar pişirin.Dilerseniz üzerine pudra şekeri serpip,servis edebilirsiniz.Afiyet olsun..


7 yorum:

HaticeMutfakta dedi ki...

Bu gün benimde aklımdan geçen bir tarif. Elmalarla ben bakışıp duruyoruz. Ama bu ara çok tatlı yedik. Bir kaç gün askıya alıcam durabilirsem tabi :)) Çok güzel göünüyor ellerinize sağlık..

mutfagabuyrun dedi ki...

nefis nefisss.ellerine sağlık canım.birde şu kelime dğrulamayı kaldırsan iyi olur canım.yorum yazmak göndermek çok zor.sevgiler.

Unknown dedi ki...

çok teşekkür ederim arkadaşlar,bu arada kelime doğrulamayı kaldırdım:)))

ELANIN TARIFLERI dedi ki...

Hiç beceremedim tart yapmayı, çok güzel görünüyor. Ellerinize sağlık

Lezzet Senfonisi dedi ki...

Lara (ismi kulağa çok hoş geliyor ) hanım beğendiyse, lezzetinden hiç şüphe etmeden, izninizle deneyeceğim. :)

Unknown dedi ki...

Un ne kadar koyuluyor acaba ?

Unknown dedi ki...

Merhaba Gülşen Hanım;

Un miktarı 2,5 su bardağıdır.

Afiyet olsun..