Herkese merhaba..
Okul karmaşası, ders çıkmazı,mevsim değişikliği derken atlattığım meşakkatli birkaç günün sonunda denediğim yeni bir tarifi sizlerle paylaşıyorum.
Bizim evde en çok sabahları fırından gelen nefis kokularla uyanmak sevilir.Eşimde fındık kızımda peynirli poğaça hayranlarındandır.Bu nedenledir ki; her seferinde aynı tarifi yapmaktan sıkılan ben, farklı versiyonlarla poğaça listemizi zenginleştirmeye çalışıyorum.İşte yeni tariflerden biri:
MALZEMELER:
3 bardak yoğurt
3 paket Dr.Oetker Hamur kabartma tozu
1 tatlı kaşığı tuz
1 pk.Sana tereyağ tadında kase margarin
Aldığı kadar un
Galete unu
Beyaz peynir yada tulum loru
YAPILIŞI:
Yoğurt, kabartma tozu, margarin ve tuzu derin bir kapta karıştırıyoruz.Yavaş yavaş un ilave ederek, kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar yoğuruyoruz.Bu aşamada unu yavaş ilave eder ve iyi yoğurursanız güzel bir sonuç alırsınız.Hamurumuzu 10 dk dinlendiriyoruz.
Daha sonra tezgahın üzerine galete unu serperek hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alıp galete ununun üzerinde açıyoruz.Ortasına peynir yerleştirip hamuru kapattıktan sonra yuvarlıyoruz.Bu işlem bittikten sonra yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine yerleştirdiğimiz poğaçaları streçle kaplayıp, 1 gece buzdolabında bekletiyoruz.Ertesi gün dilerseniz üzerlerinde yumurta sarısı sürerek (Ben sürmedim) 170 derece fırında üzerleri kızarana kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun...
1 yorum:
Sayfan hayırlı olsun boyle cok daha guzel olmus:) Guzel tarifler paylaşman dilegi ile:)
Ellerine saglık,
sevgiler,
Figen Karavaş
Yorum Gönder