Gül böreği, davet sofralarının, ikramlıkların vazgeçilmezidir.Hele hele iyi bir yufkadan yapılır ve yağı, tadı, tuzu yerinde olursa, sofralarda başköşeye kurulur..Lara'nın doğum günü kutlamasında da beğeni toplayan ikramlarımdan biriydi..
Birkaç püf noktasıyla birlikte işte Elif usulü Gül Börek tarifi..
Malzemeler:
4 adet yufka ( Yufkanız börekte iyi sonuç almanızda en önemli faktör..sert, kalın ve bayat olmamalı..)
1 su bardağı yoğurt
1/2 su bardağı süt
2 adet yumurta (Birinin sarısı ayrılacak)
125 gr tereyağ
yarım çay bardağı sıvıyağ
İÇ HARCI İÇİN:
4-5 orta boy patates
250 gr tulum loru ya da beyaz peynir
( Dilerseniz iç harcınızı ıspanaklı&peynirli hazırlayabilirsiniz)
YAPILIŞI:
Patatesleri soyup, tuz ekleyip haşlıyoruz.Rendelediğimiz patateslere beyaz peyniri ekliyoruz.
Yoğurt,süt,yumurta ve yağdan oluşan harcımızı hazırlıyoruz.
Yufkalarımızı üst üste serip üçgen şeklinde 4 eşit parçaya ayırıyoruz.
En üstteki yufkanın üzerine hazırladığımız yoğurtlu harçtan kaşık yardımıyla sürüyoruz.yufkanın geniş kısmına patatesli harçtan şerit halinde serip rulo haline getiriyoruz.yaptığımız rulonun üzerinde de yoğurtlu harcımızdan sürüp ruloyu gül şekline getiriyoruz.Diğer yufkalar içinde aynı işlemi uyguluyoruz.Yağlı kağıt yerleştirdiğimiz fırın tepsisine dizip üzerlerine yumurta sarısı sürüyoruz.180 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun..
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder