4 Kasım 2011 Cuma

PERİŞAN KURABİYE




Bayram denince akla hemen tatlı geliyor değil mi? Eminim herkes yapacağı tatlıyı şimdiden düşünmüştür.Bayramda tatlı dışında atıştırmalık olarak bir kurabiye tarifim var sizlere..Yapımı pratik,lezzetlimi lezzetli bir kurabiye.. Misafirlerinize çay yanında ikram edebileceğiniz, çocukların da bayılacağı bir kurabiye bu...
Tarif sevgili eltim, Füsun'uma ait....İşte MALZEMELER:

1 SU BARDAĞI CEVİZ
1 SU BARDAĞI KURU ÜZÜM
1/2 PAKET YUMUŞAK MARGARİN
1 ÇAY BARDAĞI SIVI YAĞ
1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER
1 YUMURTA
1 PK.KABARTMA TOZU
ALABİLDİĞİ KADAR UN
YAPIMI:
UN DIŞINDA KALAN TÜM MALZEMELRİ ÇUKUR BİR KAPTA KARIŞTIRIYORUZ.AZAR AZAR UNU EKLİYORUZ.HAMURUMUZ OLDUKÇA YUMUŞAK BİR KIVAMDA OLACAK.(ELE YAPIŞAN CIVIK BİR HAMUR OLMALI)
YAĞLI KAĞIT SERDİĞİMİZ TEPSİYE KAŞIK YARDIMIYLA ARALIKLI OLARAK DİZİYORUZ.HAMURLARIMIZI ARALIKLI KOYMAMIZIN SEBEBİ PİŞERKEN KURABİYELERİN YAYILIYOR OLMASI..180 DERECE FIRINDA ÜZERLERİ PEMBELEŞİNCEYE KADAR PİŞİRİYORUZ.
YAPIMI SON DERECE KOLAY OLAN VE UZUN SÜRE SAKLAYABİLECEĞİNİZ BİR KURABİYE..AFİYET OLSUN...

Hiç yorum yok: