22 Kasım 2011 Salı

KIYMALI KREP DÜRÜM

Geçen hafta pazar gününden beri yaptığım tembelliğe bir son verdim ve pratik ve lezzetli tarifimle yine karşınızdayım..Bu pazar değişik, biraz aperatif birazda pratik bir tarif düşündüm ve kıymalı krep dürüm yapmaya karar verdim.Yemeksiz günlerinizin kurtarıcısı olacak bu tarif , kolay olduğu kadar besleyici de .. Yapmanızı şiddetle tavsiye ediyorum..



Kıymalı Krep Dürüm



MALZEMELER:(3 KİŞİLİK)

KREP İÇİN:

2 SU BARDAĞI UN
2 SU BARDAĞI SÜT
1 YUMURTA
TUZ
1 YK MARGARİN

İÇ HARCI İÇİN:

250 GR DANA KIYMA
1 ADET SOĞAN
2 ADET YEŞİL BİBER
SIVI YAĞ
1 TATLI KAŞIĞI DOMATES SALÇASI
1/2 TATLI KAŞIĞI BİBER SALÇASI
TUZ,KARABİBER,KİMYON,KIRMIZI BİBER

ÜZERİ İÇİN: RENDELENMİŞ KAŞAR PEYNİRİ


YAPIMI:

Krep için gerekli malzemeleri derin bir kabın içinde mikserle çırpıyoruz.Çok az margarinle yağladığımız krep tavasına 1 er kepçe ölçüyle  krep hamurumuzu döküyoruz ve tavayı sallayarak yayılmasını sağlıyoruz.
Önlü arkalı pişiriyoruz.
Malzeme bitene kadar aynı işlemi tekrarlıyoruz.

Ayrı bir tavada küp doğradığımız soğanlarımızı, ince kıydığımız biberlerimizi ve kıymamızı sıvı yağ ile kavuruyoruz.Salçamızı,tuzumuzu ve baharatlarımızı ekleyip bir kaç kez daha soteledikten sonra ocağın altını kapatıyoruz.
Kreplerin ortasına iç malzemesini paylaştırıyoruz ve rulo yaparak borcama diziyoruz.Üzerlerine rendelenmiş kaşar peyniri koyuyoruz ve peynir eriyene kadar pişirip fırından alıyoruz. Taze soğan yaprağı  ile süsleyip sıcak olarak servis yapıyoruz.
Ha birde unutmadan, yanına bol köpüklü ayran hazırlamayı ihmal etmiyoruz:))))) Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: