22 Şubat 2012 Çarşamba

PEYNİRLİ POĞAÇA

Çarşamba günleri kızımın beslenme programında 'hamurişi'menüsü var..Cimcimem pek seçici olduğundan, ya poğaçanın değişik versiyonlarını ya da patatesli peynirli böreğin çeşitlerini denemek durumunda kalıyorum.Taze ve sıcak tercih ettiği için kızıma bu poğaçaları okula gitmeden hemen önce pişiriyorum..Evde yayılan kokuda iştahsız meleğime özendirici bir unsur oluyor haliyle..Buyrun poğaçamızın tarifi:



Peynirli Poğaça
MALZEMELER:(Tamamen benim göz kararımla oluşturduğum denenmiş ölçülerimdir..)

1 su bardağı ılık süt
2 yumurta
1/2 pk Sana tereyağ tadında kase margarin
1 pk Dr.Oetker İnstant maya
1 tk tuz
1 yk toz şeker
Alabildiği kadar un
Beyaz peynir
susam,çörekotu

YAPILIŞI:
Ilık süt,maya,şeker,tuz,kase margarin ve bir tanesinin sarısını ayırdığımız yumurtalarımızı derin bir kapta krema kıvamına gelene kadar karıştırıyoruz.Kulak memesi yumuşaklığında bir hamur elde edene kadar un ekleyip yoğuruyoruz.Hamurumuzun üzerini kapatıp en az 45 dk.mayalandırıyoruz.
Mayalanan hamurumuzdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp içlerine peynir koyuyoruz ve kapatıyoruz.Yağlı kağıt serdiğimiz fırın tepsisine poğaçaları dizip yarım saat daha mayalandırıyoruz.Üzerlerine yumurta sarısı sürüp susam ve çörekotu serpiyoruz.170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişiriyoruz.Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: