13 Şubat 2012 Pazartesi

TAHİNLİ KEK

Herkese iyi haftalar.. Diyet dolayısıyla yaptığım tembelliğe küçük bir ara vermiş bulunmaktayım:)) Evdeki tatlı ve hamurişi alışkanlığı benim diyetime rağmen devam ediyor..Evden tatlı ve börek sesleri yükselmeye başlayınca ıspanaklı börek ve tahinli kek yapıldı hemen..
Tahinin saymakla bitmeyen faydaları var.. En önemlisi de vücudun bağışıklık sistemini güçlendirmesi.. E,B ve C vitamini bakımından zengin olan tahini soğuk havalarda tüketmenizi öneririm.Soğuk algınlığına karşı vücudun direncini artırıyor.Hem damar sertliğini ve tıkanmaları engelliyor, hem de kansere karşı koruyucu özellik taşıyor.Cildi güzelleştiriyor,göz sağlığına iyi geliyor..
 Tahinli kek yumuşacık, üzüm ve cevizlede bütünleşen tahinli çöreğin lezzetini andıran müthiş bir kek..Deneyin pişman olmazsınız diyorum.

MALZEMELER:

3 adet yumurta
1,5 su bardağı toz şeker
1 su bardağı yoğurt
200 gr eritilmiş tereyağı
1 su bardağı tahin
1 su bardağı kuru üzüm
1 su bardağı dövülmüş ceviz
2,5 su bardağı un
1 pk Dr.Oetker Hamur kabartma tozu



YAPILIŞI:

Öncelikle şeker ve yumurtayı beyazlaşana kadar çırpalım.Sırasıyla yoğurt,tereyağı ve tahini de ekleyip çırpmaya devam edelim.Üzüm ve cevizin yarısını ekleyip karıştıralım.En son un ve hamur kabartma tozunu ekleyip karışıma yedirelim.Karışımı kelepçeli kek kalıbı ya da orta boy dilediğiniz bir borcama yağlayıp dökelim.Üzerine ceviz serperek 170 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirelim..Sonrada afiyetle yiyelim.. 

1 yorum:

Adsız dedi ki...

CEVİZSİZ OLSA ÇOK DAHA GÜZEL OLACAĞINA EMİNİM.