25 Mart 2012 Pazar

KOLAY TRUFFLE YAPIMI

Herkese keyifli pazarlar.. bahar sersemliğime birkaç saat ara vermişken tembellikten silkelenip bloğuma bakınca birde ne göreyim? 19 Mart Pazartesi gününden beri siteye hiç tarif girmemişim. Hemde onca tarif sırada beklerken..Ne ayıp şey dedim kendi kendime ve hemencecik truffle tarifimi yazmaya başladım.Yarın diyete başlayacağım ve bugün jübilemi yapacağım için:)))) akşam menüsünün hazırlıkları arasında birkaç gün önce yaptığım bu kolay truffle tarifini paylaşıyorum hemen sizlerle..

Cuma akşamını kıymetlilerimle yani kardeşlerimle  geçirdim ve benim onur konuğum Deniz paşam için en sevdiği tarifleri hazırladım.Deniz benim henüz 4 yaşında olan biricik kıymetli yeğenim..Evlat sevgisinden sonra değişilmeyecek ikinci aşk diyorum ben bu duyguya.. Halasının bir tanecik paşası, ellerimden çıkan herşeyi zevkle yerken, birde yarım yamalak diliyle ''mmm  çok da güzel olmuş halamın yaptıkları'' derken yaşadığım duygu paha biçilemez.O akşam için birkaç tarifim var sırada ama ilk önce paşamın gözdesi bu çikolata toplarının tarifini vermek istedim.Yerken hepimiz kendisinin iznini aldık...O derece yani:))))))
Deniz Paşamm

Sizlerde özel günlerinizde, bayramlarda ya da misafirlerinize şık bir ikramlık olarak pratik bir şekilde hazırlamak isterseniz buyrun çikolata topları (Truffle) yapımı:

MALZEMELER:

1 pk.kakaolu baton kek (Evinizde kalan keklerinizi de değerlendirebilirsiniz)
200 gr bitter çikolata (ben acı olmaması için yarısını sütlü kullandım),
200 ml.krema
Süslemek için:

Dr.Oetker 2 renkli yada kakaolu glazür
Kakaolu pasta süsü
Hindistan cevizi
Kırılmış fındık
ya da toz antep fıstığı... süsleme işi tamamen sizin hayal gücünüze kalmış.


YAPILIŞI

Kakaolu keki geniş bir kapta iyice ufalayın.Kremayı bir kapta ısıtın ve kaynama noktasına gelince içine çikolataları parçalayıp ekleyin.Sürekli karıştırın ve çikolatalar eriyince sosu kekin üzerine boşaltıp karıştırın.Karışımı buzdolabında en az 5-6 saat bekletin.(1 gece önceden bekletmek daha iyi olacaktır.)Sertleşen karışımı buzdolabından çıkarınca , ceviz büyüklüğünde toplar yuvarlayın ve süsleme malzemelerinize batırın.Çikolata toplarınızı servis edene kadar buzdolabında bekletin.Afiyet şeker olsunn..

8 yorum:

Unknown dedi ki...

Nefisss görünüyorlar nefisss..
Ellerine sağlıkc anım..
Takibindeyim.
Sevgiler.

Unknown dedi ki...

Çok teşekkür ederim...

canikom dedi ki...

elinize sağlık..bu güzeller kaç gün bayatlamadan durur acaba...

Unknown dedi ki...

buzdolabında 1 hafta dayanıyorlar.)))

canikom dedi ki...

teşekkur ederim.......

Unknown dedi ki...

dışarda ne kadar dayanır anneler gunu için anneme kendım bir süpriz hazırlamak ıstıyorumda kargoyla gıtmesi en fazla 2 gun erime dağılma olurmu ki ?

Unknown dedi ki...

peki dışarda ne kadar süre erimeden dayanabılır erzurumda okuyorum izmire göndericem anneler gunu için kargoyla en fazla 2 gun surer o sure içinde erime olurmu ?

Unknown dedi ki...

peki dışarda ne kadar süre erimeden dayanabılır erzurumda okuyorum izmire göndericem anneler gunu için kargoyla en fazla 2 gun surer o sure içinde erime olurmu ?