28 Mart 2012 Çarşamba

KÖZ PATLICANDAN FIRINDA KARNIYARIK

Herkese merhaba.. Dün akşam verdiğim sözü tutmak üzere oturdum bilgisayar başına..Keyifle yediğimiz bir yemeğin ardından aynı lezzeti dostlarımında paylaşması için sırasıyla geliyor tarifler.Çorbadan başlamak lazım gerçi ama,istem dışı başlığı yazınca,karnıyarık tarifiyle başladım..
Karnıyarık özellikle yaz mevsimi sofralarımızın baştacı yemeklerinden biri..Kızartarak yapıldığından biraz kalorisi yüksek olsada, vazgeçemiyoruz bu yemekten.Patlıcanları haşlayarak yapıldığını da duydum ama, közlenmiş patlıcanın lezzetini hiçbirine değişmem.Kalorisi düşük, hafif, damakta harika bir tat bırakıyor.Diyetteyim,fazla kalori almak istemiyorum ama karnıyarık tan da vazgeçemem diyorsanız deneyin derim..
KÖZ PATLICANDAN KARNIYARIK

MALZEMELER:

1 kg.küçük ebatlarda patlıcan
250 gr.kıyma
2 yk.zeytinyağı
2-3 sivribiber
1 adet soğan
3-4 adet küp doğranmış domates
tuz,karabiber

NASIL YAPICAZ?

Patlıcanları yıkayıp birkaç yerinden delin ve aliminyum folyoya sarıp ocak üzerinde közleyin.Fırında da közlenebilir ama közlenmiş patlıcan lezzetini tam almak istiyorsanız ocakta közleyin derim.Bir de patlıcanlar küçük ya, çok fazla eritmeyin.Orta kararda közleyin.
Közlediğiniz patlıcanların kabuklarını soyun başlarını koparmadan borcama dizin.
Teflon tavada kıymanızı yarım çay bardağı su ekleyip kısık ateşte kavurun.Soğanları küp küp,sivri biberleri de incecik kıyın.Zeytinyağıyla birlikte kıymaya ekleyip kavurun.Küp doğranmış domatesleri ve tuzuda ekleyip domates suyunu salıp çekene kadar pişirin.En son karabiberi de ekleyip ocağı kapatın.
İç harcınızı patlıcanların ortalarını hafif oyarak üzerlerine yerleştirin.Sivri biberleri boydan ikiye bölerek yemeğinizi süsleyin.Borcama 1 su bardağı kaynar su ekleyip ,aliminyum folyoyla ağzını kapatın. Yemeğinizi 180 derece fırında 25-30 dk.kadar pişirin.2 yk zeytinyağıyla yaptığınız karnıyarığın lezzetine doyamayacaksınız..Afiyet olsun..

Hiç yorum yok: