13 Mart 2012 Salı

TATLI ÇİÇEK BAHÇESİ

Merhaba ..Canı tatlı çeken var mı? Yapın o zaman bu tatlıyı hemen.Hele hele meyveli sütlü hafif tatlılara benim gibi düşkünseniz, kesinlikle deneyin derim..

Lezzet dergisinin sıkı takipçilerindenim ve mümkün olduğu kadar tarifleri deneyip sizinle paylaşmaya çalışıyorum.Derginin Mart sayısı ekstra bir güzel..Diyabetik Yemekler eki ve ( Ki biz daha diyet yemeklerine başlamadık:)) Çikolatalı Tatlılar ekinin dışında Dr.Oetker 'e ait 'Tatlı Yapıyorum' tarif kitabını da hediye etmiş bu ay..O kadar iştah açıcılar ki, tarifleri denemeye Dr.Oetker tatlılarından başladım..Birbirinden değişik hoş lezzetler içeren bu tatlı tariflerini sırasıyla denemeyi planlıyorum.



MALZEMELER:

Taban İçin:
2 pk.öğütülmüş yulaflı bisküvi (Tarifte 1 pk yazıyordu fakat az geliyor)
2-3 yk öğütülmüş badem
75 gr.erimiş margarin

Krema İçin:
1 pk.Dr.Oetker Vanilyalı Puding
3 su bardağı süt
1 adet yumurta sarısı

Üzeri İçin:
2 adet portakal
4-5 yk.toz şeker
1/2 su bardağı su
1 pk.Dr Oetker Mandalina tadında pelte
2 su bardağı su

YAPILIŞI:

Öğütülmüş bisküvi,erimiş margarin ve bademi güzelce karıştırıp 24-26 cm.çapındaki kelepçeli kalıbın tabanına kaşık ile bastırarak yayın.Krema için 3 su bardağı süt ve yumurta sarısını çırpın ve Vanilyalı puding tozunu ekleyip sürekli karıştırarak pişirin.Pudingi kalıptaki bisküvinin üzerine dökün ve oda sıcaklığında gelince buzdolabında 1 saat kadar soğutun.
Portakal kabuklarının turuncu yerlerini hafifçe rendeleyin ve kabukları soyup küp şeklinde doğrayın.üzerini geçecek şekilde su ilave edip 10 dk kadar pişirin.Sonra suyunu süzüp 4-5 yk şeker ve yarım su bardağı suyu ekleyip kısık ateşte suyunu çekene kadar pişirin.(Ben bu aşamada kırmızı gıda boyası ekledim kabuklar kırmızı şekerlemeye benzedi)
Mandalina peltesini tarifine göre hazırladıktan sonra oda sıcaklığına gelene kadar karıştırarak soğutun.Daha sonra peltenizi de kelepçeli kalıptaki tatlınızın en üstüne dökün.Buzdolabında en az 2-3 saat soğuttuktan sonra hazırladığınız portakal şekerlemeleriye süsleyip servis yapın.Afiyet olsun..



2 yorum:

Nigar SARGIN dedi ki...

Nefis görünüyor yaaa ellerine sağlık canım;)

Unknown dedi ki...

Tadı da nefis..Teşekkür ederim:))