MALZEMELER:
1 pk.sade kremşanti
1 su bardağı soğuk süt.
1/2 paket pötibör bisküvi
14-15 adet kuru kayısı
yarım çay bardağı kuru üzüm.
5-6 adet kuru incir.
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz.
YAPILIŞI:
Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıyoruz ve buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.Kayısı,üzüm ve inciri ılık suda 10 dk bekletiyoruz.Kayısıları küp küp, incirleri küçük parçalar halinde doğruyoruz.Krem şantinin içine bisüvileri kırıp karıştırıyoruz.İncirleri,kayısıları,üzümleri ve iri dövülmüş cevizleride karışıma ekliyoruz.Hazırladığımız karışımı aliminyum folyo üzerine döküp elimizle piramit şekli veriyoruz.Mozaik pastayı buzlukta en az 4-5 saat bekletip dilimleyerek servis ediyoruz.(Tatlıyı sürekli buzlukta tutmamız gerekiyor.)Afiyet olsun...
2 yorum:
beyaz ya da kakolu her ikisinde severim yaz geldimi ideal birer kurtaıcı oluyorlar
ellerine sağlık canım
Teşekkür ederim Hande Hanım..
Yorum Gönder