13 Nisan 2012 Cuma

BEYAZ MOZAİK PASTA

Bugün kendime ruhsal detoks yaptım.Müzik dinlerken işlerimi hallettim,evime giren güneşin tadını çıkardım, en güzeli de mutfağa girip birkaç çeşit yemek yaptım.Yorgunluğumun üzerine birde denemek istediğim bu leziz beyaz mozaik pastayı yaptım..Soğuk tüketilmesinden dolayı yaz aylarının favori tatlılarından olacağı kanaatindeyim....

MALZEMELER:

1 pk.sade kremşanti
1 su bardağı soğuk süt.
1/2 paket pötibör bisküvi
14-15 adet kuru kayısı
yarım çay bardağı kuru üzüm.
5-6 adet kuru incir.
1 su bardağı iri dövülmüş ceviz.

YAPILIŞI:
Krem şantiyi 1 bardak soğuk sütle çırpıyoruz ve buzdolabında yarım saat bekletiyoruz.Kayısı,üzüm ve inciri ılık suda 10 dk bekletiyoruz.Kayısıları küp küp, incirleri küçük parçalar halinde doğruyoruz.Krem şantinin içine bisüvileri kırıp karıştırıyoruz.İncirleri,kayısıları,üzümleri ve iri dövülmüş cevizleride karışıma ekliyoruz.Hazırladığımız karışımı aliminyum folyo üzerine döküp elimizle piramit şekli veriyoruz.Mozaik pastayı buzlukta en az 4-5 saat bekletip dilimleyerek servis ediyoruz.(Tatlıyı sürekli buzlukta tutmamız gerekiyor.)Afiyet olsun...

2 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

beyaz ya da kakolu her ikisinde severim yaz geldimi ideal birer kurtaıcı oluyorlar
ellerine sağlık canım

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim Hande Hanım..