MALZEMELER:
500 gr.tavuk kalça şiş eti
2 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
2 adet sarı biber
1 adet soğan
200 gr mantar
2 adet domates
1 küçük kutu krema
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber,kimyon,kekik,defne yaprağı
üzerine bir miktar dilimlenmiş kaşar.
YAPILIŞI:
Tavuk etlerini küp küp doğrayıp sıvıyağda soteleyin.Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyip ikisini birlikte kısık ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.Biberleri jülyen doğrayıp ekleyin ve biberler hafif yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin.Dğradığınız mantarları ekleyin ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.en son küp doğradığınız domatesleri,tuzu ve baharatları ekleyin ve 5 dk kadar pişirin.Yemeğinize bir kutu kremayı ekleyip karıştırdıktan sonra Kiremit kaplara boşaltıp üzerlerine kaşar dilimleri yerleştirin.170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Bu ölçülerle resimdeki kaplardan 2 tane oldu.4 kişilik diyebilirim..Afiyet olsun...
3 yorum:
offff süper bişey bu görüntü harika eminim tadıda öyledir
ellerine sağlık canım
Teşekkür ederim Hande Hanım.. Tavsiye ederim gerçekten güzeldi..
Tavuk çok seven biri olarak ilk fırsatta yapıcam canım:)) Ellerine sağlık...
Yorum Gönder