12 Haziran 2012 Salı

KİREMİTTE KREMALI,KAŞARLI,MANTARLI TAVUK

Herkese mutlu günler diliyorum..Tavuksever aileme bu hafta pişirdiğim tavuk yemeğini paylaşıcam sizlerle..Aslında mantarlı tavuk sotenin kiremitte fırınlanmış hali bu yemek.. Kiremitte pişmesi ve içine krema girmesi yemeğin lezzetini 2 kat artırıyor.Tavuk yemediğimden sosunu tattım sonuç mükemmel..Krema çok yakışıyor tavuğa..Bu yemeği tavuk göğüs etiylede yapabilirsiniz.Eşim tavuk göğüs etini yavan bulduğundan ben kalça şiş ile yapıyorum.Daha lezzetli oluyormuş:)) Bir de et yemeklerini köfteleri daha lezzetli hale getirebileceğiniz resimdeki kiremit kaplardan edinin derim..Yemekleriniz daha lezzetli olacak emin olun..

MALZEMELER:

500 gr.tavuk kalça şiş eti
2 adet çarliston biber
1 adet kırmızı biber
2 adet sarı biber
1 adet soğan
200 gr mantar
2 adet domates
1 küçük kutu krema
yarım çay bardağı sıvıyağ
tuz,karabiber,kimyon,kekik,defne yaprağı
üzerine bir miktar dilimlenmiş kaşar.

YAPILIŞI:

Tavuk etlerini küp küp doğrayıp sıvıyağda soteleyin.Piyazlık doğradığınız soğanları ekleyip ikisini birlikte kısık ateşte soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun.Biberleri jülyen doğrayıp ekleyin ve biberler hafif yumuşayıncaya kadar sotelemeye devam edin.Dğradığınız mantarları ekleyin ve mantarlar suyunu salıp çekene kadar pişirin.en son küp doğradığınız domatesleri,tuzu ve baharatları ekleyin ve 5 dk kadar pişirin.Yemeğinize bir kutu kremayı ekleyip karıştırdıktan sonra Kiremit kaplara boşaltıp üzerlerine kaşar dilimleri yerleştirin.170 derece fırında üzerleri kızarıncaya kadar pişirin.Bu ölçülerle resimdeki kaplardan 2 tane oldu.4 kişilik diyebilirim..Afiyet olsun...

3 yorum:

sarımutfak-hande dedi ki...

offff süper bişey bu görüntü harika eminim tadıda öyledir
ellerine sağlık canım

Unknown dedi ki...

Teşekkür ederim Hande Hanım.. Tavsiye ederim gerçekten güzeldi..

Fatosca Tadlar dedi ki...

Tavuk çok seven biri olarak ilk fırsatta yapıcam canım:)) Ellerine sağlık...